Een taxatierapport bij Kennemer Makelaars.
Uitleg van onze werkwijze aan de hand van vragen…

Heb je een taxatierapport nodig? Dan ben je bij Kennemer Makelaars aan het juiste adres! Als de aanvraag bij ons binnenkomt neemt onze taxateur zo snel mogelijk contact met je op voor een telefonisch intake gesprek.

Onze taxateur gaat onafhankelijk aan de slag om een marktwaarde van je woning te bepalen. Hierbij is de taxateur als het ware 'de ogen van de bank'. De hypotheekverstrekker wil de waarde van de woning weten, omdat je woning het onderpand is voor de hypotheek die je aanvraagt. 

De hypotheekverstrekker vraagt om een taxatierapport voor je hypotheek in de volgende situaties:

  • Je wilt een nieuwe woning kopen;
  • Je wilt een hypotheek oversluiten;
  • Je wilt een hypotheek verhogen (bijvoorbeeld bij een verbouwing);
  • Je gaat scheiden en jij en je (ex)partner willen jullie bezittingen verdelen;
  • Er is iemand in je omgeving overleden en je wilt het vermogen vaststellen.

Ook kan een taxatierapport je inzicht geven in de marktwaarde van je woning als je je woning wilt verkopen.

Tijdens het intakegesprek wordt het doel van de taxatie in kaart gebracht en zoeken we aan de hand van een aantal vragen uit of we je woning mogen taxeren.

We mogen je woning taxeren als de taxateur onafhankelijk is en Kennemer Makelaars niet bij de transactie is betrokken. Anna mag je nieuwe woning bijvoorbeeld niet taxeren als Bas je heeft geholpen bij de aankoop.

Op de kaart kun je zien in welke omgeving we mogen taxeren. Als je woning binnen de cirkel (op het vasteland😉) is gelegen, komen we graag bij je langs! 

De taxateur komt bij je (t)huis langs om de woning te inspecteren. Tijdens de opname lopen we samen op chronologische wijze door de woning, stelt de taxateur vragen en maakt foto's en aantekeningen. Vervolgens werken we het taxatierapport zorgvuldig voor je uit op ons kantoor en bepalen we de marktwaarde aan de hand van referentiewoningen in de omgeving. We streven ernaar om het rapport binnen twee werkdagen naar je te kunnen sturen. 

In het geval van een aangekochte woning is de verkoper aanwezig bij de inspectie en hoef je zelf niet aanwezig te zijn.

Doe meteen een aanvraag!